Toggle Nav

YUTAKA WAKAME KUIVATTU MERILEVÄ 40G

Varastossa
GTIN
5014276702433
4,49 €

Yutaka Wakame merilevä on kuivattu merilevä, joka sopii salaatteihin, keittoihin ja patoihin. Lisätään kuumiin ruokiin kypsennyksen loppuvaiheessa, jotta ravintoaineet säilyvät. Kuivattua merilevää on helppo ja nopea käyttää. Merilevää liotetaan runsaassa kylmässä vedessä 10 minuuttia tai kuumassa vedessä kolme minuuttia. Merilevää voi maustaa oman maun mukaan esimerkiksi salaatinkastikkeella. Sopii esim. sushin lisäkesalaatiksi sellaisenaan liotettuna (annoskoko n. 2 tl) tai muihin salaatteihin sekoitettuna. Tarjotaan usein esimerkiksi seesamisalaatinkastikkeen kanssa. Yutaka kuivattua wakame-merilevää voi napostella myös kuivana tai ripotella esim. salaatin, munakkaan tai keiton pinnalle. Kuivana käytettäessä tulee huomioida wakamen korkea jodipitoisuus, liotuksen aikana jodin määrä laskee.

Varoitus! 1 tl kuivaa wakamea sisältää n.300 µg jodia. Turvalliseksi katsottu yläraja jodin saannille on aikuisilla 600 µg/vrk eli n.2 tl wakamea.
Varning! 1 tsk av wakame innehåller c.300 µg jod. Den maximum mängd av jod per dag är 600 µg/d för vuxna alltså c.2 tsk av wakame .